A CUPRA új fejezetet nyitott a történetében azzal, hogy megkezdte legújabb zászlóshajója, a CUPRA Terramar gyártását Magyarországon, a győri Audi gyárban. A kihívásokat kereső márka új, sportos SUV‑jával a CUPRA az európai piac leggyorsabban növekvő szegmensének középpontjába kerül, és a Tribe tagjainak egy teljesen új generációja ismerheti meg a márkát.

Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója a következőket mondta az ünnepélyes, gyártásindító rendezvényen, Győrben: "A CUPRA a mai mérföldkővel egy fontos lépést tesz előre a márka útján. A CUPRA Terramarral nemcsak a termékportfóliónkat bővítjük, hanem egyúttal a márkánkat is segítjük a növekedésben, a CUPRA szemléletét új ügyfelekhez és új, növekvő szegmensekbe eljuttatva anélkül, hogy elveszítenénk a lázadó és kihívásokat kereső szellemiségünket."

Martorellből Győrbe

A német és a spanyol vállalat együttműködése 2011-re nyúlik vissza, amikor megkezdték az Audi Q3 gyártását a SEAT S.A. martorelli gyárában, amelyből közel 800 000 darabot gyártottak, majd az Audi A1-ét, melyből közel 400 000 darabot gyártottak 2018 óta. Most pedig a CUPRA Terramar gyártásával a győri lesz az Audi első olyan gyára, amelyben egy testvérmárka járművei is készülnek.

A több mint 12 000 alkalmazottal rendelkező győri gyár, amelyben 170 000 járművet és több mint 1 600 000 motort gyártanak évente, a világ legnagyobb motorgyártó üzeme. Az, hogy Győrben gyártják a CUPRA Terramart, számos előnyt kínál, ideértve a folyamatok optimalizálását is. A több mint négy éven át tartó zökkenőmentes együttműködés a CUPRA és az Audi csapatai között döntő fontosságú volt a CUPRA Terramar piacra juttatásához.

"A CUPRA és az Audi együttes szakértelmét kiaknázva sikeresen integráltuk és optimalizáltuk a folyamatainkat. Ezt az alkalmazkodóképességünk és a Volkswagen Csoporton belüli szinergiák tették lehetővé. Ez a projekt jól példázza, hogy ha egyesítjük erőinket, az mindannyiunk számára előnyös, mivel versenyképesebbé tesz bennünket, és megalapozza a jövőbeli együttműködéseket, amelyek további növekedést tesznek majd lehetővé számunkra" - mondta Markus Haupt, a CUPRA gyártásért és logisztikáért felelős alelnöke.

Egy új korszak új hőse

A CUPRA Terramar az előtt a hely előtt tiszteleg, ahol a világ először találkozhatott a márkával 2018‑ban: a sitgesi CUPRA Terramar versenypálya előtt. A modell, amelyet szeptemberben mutattak be az America's Cupon Barcelonában, benzines, mild-hybrid és plug-in hybrid változatban is kapható, többféle színben - köztük két matt, a Century Bronze és az Enceladus Szürke opcióban - is elérhető, amelyeket kifejezetten ehhez a projekthez vezettek be a győri gyárban.